ČP INVEST nabízí nový Komoditní fond v CZK

Praha (20. června 2011) - Počátkem června ČP INVEST investiční společnost, a.s. rozšířila svoji produktovou nabídku o Generali PPF Komoditní fond v české koruně. Měnové riziko je zajišťováno. Tento fond investuje zejména do energetických, zemědělských a průmyslových komodit a do drahých kovů. Zatímco jiné obdobné fondy se zaměřují na investice do společností z komoditního sektoru, v případě tohoto fondu se jedná o přímé investice do jednotlivých komodit.

Cílem korunového Generali PPF Komoditního fondu je nabídnout investorům vyvážené komoditní portfolio, které bude ideálním doplňkem každé investice zaměřené dosud pouze na akcie a dluhopisy. Fond je spravován Generali PPF Asset Managementem, který je dle nejnovějších údajů Asociace pro kapitálový trh ČR největším správcem aktiv v České republice.

„Investování do komodit zažívá v posledních několika letech bouřlivý rozvoj. Důvodem je snaha investorů hledat vedle tradičních investic do akcií a dluhopisů aktivum, které poskytne ochranu před inflací, dluhovými problémy, měnovými turbulencemi a zároveň nabízí perspektivní vyhlídky dalšího růstu. Jde o vynikající diverzifikační prostředek do každého dlouhodobého portfolia v doporučovaném zastoupení 10-15%," uvádí Milan Tomášek, hlavní investiční stratég společnosti ČP INVEST.

ČP INVEST má dále ve své nabídce pět investičních programů a soubor dvanácti otevřených podílových fondů projektovaných pro široké spektrum klientů. Pro dlouhodobé pravidelné investování je určen speciální produkt životního cyklu PARTNER Invest. Zájemci o investování mohou volit rovněž ze čtyř investičních programů a šesti fondů Generali PPF Invest vedených v eurech, pro které je ČP INVEST výhradním celosvětovým distributorem.