Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Situace na Ukrajině: komentář k jednotlivým fondům

Minulý týden byl zcela ve znamení bankovní krize. Poté, co v pondělí se zdálo, že po krachu tří bank v USA se situace uklidnila, přelily se problémy bankovního sektoru do Evropy.

Generali Fond konzervativní 

Minulý týden byl zcela ve znamení bankovní krize. Poté, co v pondělí se zdálo, že po krachu tří bank v USA se situace uklidnila, přelily se problémy bankovního sektoru do Evropy. Obavy o zdraví druhé největší švýcarské banky Credit Suisse vyvolaly nejen dramatický propad cen akcií a dluhopisů výše zmíněné banky, ale zasáhly v podstatě celý bankovní sektor v Evropě i v USA. Naopak pozitivně se vyvíjely ceny státních dluhopisů, které pro investory představují bezpečný „přístav“.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Od konce předminulého týdne výrazně vzrostla volatilita na finančních trzích a zároveň se zvyšuje riziková averze investorů. Turbulenci na finančních trzích spustil bankrot dvou středně velkých amerických bank – Silicon Valley Bank (TOP 16 podle objemu aktiv, specializuje se na financování rizikového kapitálu) a Signature Bank (TOP 20, zaměřuje se na kryptoaktiva), které v důsledku odlivu vkladů byly donuceny prodávat dlouhodobé vládní a hypotéční dluhopisy pod účetní cenou, která poklesla kvůli růstu dlouhodobých úrokových sazeb.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.