Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Začátek roku vykázal výrazný pokles meziroční inflace. Ta klesla z prosincových 6,9 % na únorová 2 %, což bylo nejen pod očekáváním trhu, ale především pak tím byl dosažen inflační cíl ČNB.

Generali Fond konzervativní 

Začátek roku vykázal výrazný pokles meziroční inflace. Ta klesla z prosincových 6,9 % na únorová 2 %, což bylo nejen pod očekáváním trhu, ale především pak tím byl dosažen inflační cíl ČNB. Bankovní rada počátkem února snížila repo sazbu o 50 bp na 6,25 % a zároveň prezentovala prognózu, jež v základním scénáři vidí repo sazbu ke konci roku na úrovni 2,75 % – přičemž rozhodující část snižování úroků by měla proběhnout již v letošním 1. pololetí.

 Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní

Trajektorie očekávaného vývoje úrokových sazeb Fedu a ECB (počítané z tržních cen nástrojů peněžního trhu a krátkodobých dluhopisů) se stabilizovaly. Tedy počátek a očekávaná rychlost snižování úrokových sazeb ECB a Fedu se za uplynulé dva týdny téměř nezměnila. Aktuálně se pro obě centrální banky očekává zahájení cyklu snižování úrokových sazeb v červnu, přičemž do konce roky by měly provést tři až čtyři snížení po čtvrt procentu.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.