Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Výnosy domácích vládních dluhopisů v uplynulých týdnech dále klesaly. Tento pohyb byl patrný po celé délce výnosové křivky a na dlouhém konci byl tažen především vývojem na světových dluhopisových trzích.

Generali Fond konzervativní 

Výnosy domácích vládních dluhopisů v uplynulých týdnech dále klesaly. Tento pohyb byl patrný po celé délce výnosové křivky a na dlouhém konci byl tažen především vývojem na světových dluhopisových trzích. Na krátkém konci výnosové křivky souvisel tento pohyb primárně se změnami očekávání týkajících se předpokládaného snižování sazeb ze strany České národní banky, které se již blíží.

 Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Nejvýznamnější událostí minulých dvou týdnů bylo zasedání centrálních bank. Fed minulou středu de facto oznámil ukončení cyklu zvyšování sazeb a zejména pak posunul projekci úrokových sazeb na příští rok dolů o 0,75 % na 4,5 %. Přestože očekávání investorů – co do míry snižování úrokových sazeb v příštím roce (viz graf níže) – bylo před zasedáním Fedu ještě vyšší (očekávaná úroveň úrokových sazeb v prosinci příštího roku klesla na 4,25 %), tak reakce finančních trhů byla velmi pozitivní.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.