Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Rubl pokračoval v odmazávání ztrát. Ekonomicky se Rusku daří, avšak zpomalení růstu v příštím roce se zdá být nevyhnutelné.

Komentář k aktuálnímu dění na finančních trzích

Rubl pokračoval v odmazávání ztrát. Ekonomicky se Rusku daří, avšak zpomalení růstu v příštím roce se zdá být nevyhnutelné. Soud schválil návrh výplaty pohledávek věřitelů české Sberbank.

Listopad byl pro ruský rubl nejlepším měsícem za posledních dvacet let. Jeho hodnota vzrostla o 5,7 % na 89 za dolar a o 1,7 % na 97 za euro. Přesto zůstává rubl – i přes posílení v druhé pololetí letošního roku – jednou z měn s nejhorší výkonností od začátku roku.

Celý komentář portfolio manažera najdete zde.

Generali Fond konzervativní 

Po výraznějším nárůstu výnosů českých státních dluhopisů, kterého jsme byli svědky na přelomu října a listopadu, došlo ve druhé polovině listopadu k výraznějšímu poklesu. Tento pohyb byl patrný po celé délce výnosové křivky a na dlouhém konci byl tažen především vývojem na světových dluhopisových trzích.

 Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Během minulých dvou týdnů očekávaná trajektorie úrokových sazeb Fedu na příští rok ještě více poklesla – a to díky slábnoucí ekonomice a poklesu inflace. První snížení úrokových sazeb se nyní očekává na počátku druhého čtvrtletí, přičemž do konce příštího roku by sazby měly poklesnout o téměř 1,25 % na 4 %.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.