Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Po nervózním obchodování na dluhopisových trzích, které předcházelo zasedání ČNB na začátku tohoto měsíce, byly tentokrát investoři zvědaví na říjnovou inflaci. Data zveřejněná Českým statistickým úřadem potvrdila očekávané zrychlení meziročního růstu spotřebitelských cen ze zářijových 6,9 % na 8,5 %.

Generali Fond konzervativní 

Po nervózním obchodování na dluhopisových trzích, které předcházelo zasedání ČNB na začátku tohoto měsíce, byly tentokrát investoři zvědaví na říjnovou inflaci. Data zveřejněná Českým statistickým úřadem potvrdila očekávané zrychlení meziročního růstu spotřebitelských cen ze zářijových 6,9 % na 8,5 %. Nárůst meziroční inflace není v případě října překvapivý, neboť na meziroční statistiku měl vliv jednorázový faktor v podobě loňského poklesu cen energií, jenž byl tažen přechodným úsporným tarifem na elektřinu.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Během minulých dvou týdnů očekávaná trajektorie úrokových sazeb Fedu na příští rok nejprve vzrostla v důsledku jestřábích komentářů členů Fedu a nárůstu dlouhodobých inflačních očekávání počítaných Michiganskou univerzitou z 3,0 % na 3,2 % (nejvyšší hodnota od 2011). Naopak v minulém týdnu očekávaná trajektorie úrokových sazeb Fedu na příští rok prudce poklesla díky nižší (oproti očekávání analytiků) inflace za říjen.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.