Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Rusko zintenzivnilo boj s inflací a slábnoucím rublem. EU připravuje další balíček sankcí a G7 diskutuje úpravu cenového stropu na ruskou ropu.

Komentář k aktuálnímu dění na finančních trzích

Rusko zintenzivnilo boj s inflací a slábnoucím rublem. EU připravuje další balíček sankcí a G7 diskutuje úpravu cenového stropu na ruskou ropu. Výplata prostředků z české Sberbank se přiblížila.

V ekonomické oblasti čelí Putinův režim dvěma velkým propojeným výzvám. Tou první je vysoká inflace, tou druhou slábnoucí rubl. V říjnu ruská centrální banka zvýšila základní úrokovou sazbu o dalších 200 bazických bodů na 15 % a prezident Putin vyhlásil nová omezení na pohyb kapitálu – zavádí povinnost vývozců prodat devizové příjmy na trhu.

Celý komentář portfolio manažera najdete zde.

Generali Fond konzervativní 

Minulé dva týdny byly nabité událostmi, z nichž jednoznačně prim hrálo zasedáním České národní banky. Jednalo se o zasedání, které po mnoha měsících stabilizace již mohlo znamenat první snížení úroků. K tomu nakonec nedošlo. Bankovní rada ponechala úrokové sazby opět beze změny. Tentokrát ale nelze konstatovat, že šlo o rozhodnutí, jež by bylo plně v souladu s očekáváním finančního trhu.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Fed i ECB ponechaly úrokové sazby beze změny a nadále si nechávají otevřené dveře pro další zvýšení úrokových sazeb. Tento scénář je vysoce nepravděpodobný a hlavní otázka zní, kdy započne cyklus snižování úrokových sazeb. Z grafů níže je patrné rostoucí tržní očekávání (počítané z výnosů krátkodobých dluhopisů a nástrojů peněžního trhu) ohledně rychlosti snižování sazeb v příštím roce.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.