Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

V uplynulém období bylo jednoznačně nejsledovanější událostí zveřejnění domácí inflace za září 2023. Podle údajů Českého statistického úřadu cenová hladina meziročně výrazně klesla z 8,5 % na 6,9 %.

Generali Fond konzervativní 

V uplynulém období bylo jednoznačně nejsledovanější událostí zveřejnění domácí inflace za září 2023. Podle údajů Českého statistického úřadu cenová hladina meziročně výrazně klesla z 8,5 % na 6,9 %. Inflace tak dále výrazně zpomalila a ve srovnání s letní prognózou ČNB byla o 0,3 procentního bodu nižší. Hlavním tahounem poklesu byly zejména ceny potravin, naopak ceny pohonných hmot meziměsíčně vzrostly.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Počátkem října úrovně očekávaných úrokových sazeb na příští rok (černá a šedá křivka na grafech níže) krátkodobě poklesly. Investoři tedy v předminulém týdnu čekali rychlejší snižování úrokových sazeb Fedu a ECB. Příčinou tohoto dočasného optimismu byl narativ (potvrzený i prohlášením několika členů Fedu), že předchozí prudký růst výnosů dlouhodobých vládních dluhopisů (v důsledku poklesu cen, jehož příčiny jsou vysvětleny níže) výrazně zpřísnil měnovou politiku, takže další zvýšení krátkodobých úrokových sazeb zřejmě nebude potřeba.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.