Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Minulý týden byl ve znamení vysoké volatility na dluhopisových trzích. Trh reagoval především na makro data přicházející ze Spojených států, ze kterých se investoři snaží „vyčíst“, zda mohou úrokové sazby ještě růst, případně jak dlouho bude období vysokých úrokových sazeb trvat.

Generali Fond konzervativní 

Minulý týden byl ve znamení vysoké volatility na dluhopisových trzích. Trh reagoval především na makro data přicházející ze Spojených států, ze kterých se investoři snaží „vyčíst“, zda mohou úrokové sazby ještě růst, případně jak dlouho bude období vysokých úrokových sazeb trvat. Nakonec převážila data z amerického trhu práce, která byla velmi příznivá, což ve svém důsledku znamenalo růst výnosů, a tedy pokles cen dluhopisů na většině dluhopisových trhů.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

V uplynulých dvou týdnech nebyla měnová politika centrálních bank tím hlavním motorem pohybu finančních trhů. Z grafů níže se na první pohled může zdát, že vliv měnové politiky z pohledu budoucího vývoje úrokových sazeb byl příznivý, protože tržní úroveň úrokových sazeb v příštím roce (počítaná z výnosů krátkodobých dluhopisů) mírně poklesla.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.