Fond ropného a energetického průmyslu ČP INVEST bodoval ve slovenské soutěži "ZLATÁ MINCA"

Praha (29. listopadu 2010) – Po ocenění v letošní Zlaté koruně, kdy finanční akademie ohodnotila STŘÍBRNOU KORUNOU Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST, potvrdily podílové fondy investiční společnosti ČP INVEST své výjimečné postavení i na slovenském trhu. Fond ropného a energetického průmyslu ČP INVEST získal bronzovou příčku v kategorii globálních akciových fondů v rámci slovenské soutěže finančních produktů Zlatá minca, obdoby české Zlaté koruny.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předání ocenění proběhlo v bratislavském Pálffyho paláci. Celkem soutěžilo 294 finančních produktů, a to ve 33 kategoriích. O pořadí rozhodlo 59 členů odborné poroty. „Věřím, že stejně jako je v České republice ohodnocení v rámci Zlaté koruny, bude i získané ocenění ve slovenské Zlaté minci jistou známkou kvality rovněž pro naše klienty na Slovensku,“ uvedl Michal Maďar, předseda představenstva a generální ředitel ČP INVEST.

ČP INVEST působí na Slovensku prostřednictvím své organizační složky od roku 2008. V první fázi společnost nabídla slovenským investorům ucelenou řadu produktů vedených v české koruně - součástí tohoto portfolia je i oceněný Fond ropného a energetického průmyslu - a v loňském roce byla nabídka rozšířena také o fondy vedené v euru. Zájemci o investování tedy nyní mohou volit rovněž ze čtyř investičních programů a šesti fondů Generali PPF Invest vedených v eurech, pro které je ČP INVEST výhradním celosvětovým distributorem. Ty ve většině případů kopírují osvědčenou investiční strategii českokorunových fondů ČP INVEST. Novinkou, nabízenou pouze v eurové variantě, je pak unikátní Generali PPF Komoditní fond. Správa fondů ČP INVEST i fondů Generali PPF Invest byla svěřena společnosti Generali PPF Asset Management, která je dle nejnovějších údajů Asociace pro kapitálový trh ČR největším správcem aktiv v České republice (majetek ve správě přes 196 mld. Kč).