Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST získal od odborné poroty STŘÍBRNOU KORUNU

Praha (4. června 2010) – Fond korporátních dluhopisů investiční společnosti ČP INVEST byl oceněn finanční akademií letošního ročníku soutěže Zlatá koruna, v rámci které hodnotí laická i odborná veřejnost finanční produkty dostupné na českém trhu. Největší českokorunový fond korporátních dluhopisů v České republice tak potvrdil své výjimečné postavení a v sekci podílových fondů získal STŘÍBRNOU KORUNU. Spolu s ING Českým akciovým fondem a ISČS Sporotrendem tak patří mezi nejlépe hodnocené fondy.

Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST je největším korporátním fondem na českém trhu. Svůj majetek v celkovém objemu 1,8 mld. Kč v něm zhodnocuje přes 26 000 klientů. Portfolio fondu tvoří české a zahraniční firemní dluhopisy. Podle webu iFondy.cz je tento fond ke svému 3 letému investičnímu horizontu nejvýkonnějším fondem v české koruně, který zároveň poskytuje měnové zajištění. Zájemcům o střednědobé investování tak Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST nabízí nejlepší poměr riziko/výnos. Fond je spravován Generali PPF Asset Managementem, který je dle nejnovějších údajů Asociace pro kapitálový trh ČR největším správcem aktiv v České republice (majetek přes 189 mld. Kč).

Slavnostní předání ocenění proběhlo včera na tradičním galavečeru v TOP HOTELu Praha. „Ocenění v této prestižní soutěži je určitým ohodnocením jak pro nás, tak věříme, že je jistou známkou kvality rovněž pro naše klienty,“ uvedl Robert Hlava, předseda představenstva a generální ředitel ČP INVEST.

ČP INVEST má dále ve své nabídce pět investičních programů a dalších devět podílových fondů projektovaných pro široké spektrum klientů. Pro dlouhodobé pravidelné investování je určen speciální produkt životního cyklu PARTNER Invest. Zájemci o investování mohou nyní volit rovněž ze čtyř investičních programů a šesti fondů Generali PPF Invest vedených v eurech, pro které je ČP INVEST výhradním celosvětovým distributorem. Ty ve většině případů kopírují osvědčenou investiční strategii fondů ČP INVEST. Novinkou, nabízenou pouze v eurové variantě, je pak unikátní Generali PPF Komoditní fond, který může výborně doplňovat korunové portfolio.