ČP INVEST v roce 2009 zaznamenal 45 % nárůst za 1,7 miliard čistých prodejů

Praha (9. února 2010) - Investiční společnost ČP INVEST, která je součástí mezinárodní finanční skupiny General PPF Holding, zaznamenala v roce 2009 pětačtyřicetiprocentní nárůst majetku pod správou, a to za situace, kdy za prvních devět měsíců loňského roku český fondový trh klesl o dalších 5 - 7 %. Do podílových fondů ČP INVEST svěřili klienti za loňský rok v čistých prodejích přes 1,7 mld. Kč nových investic.

K poslednímu dni roku 2009 tak ČP INVEST obhospodařoval přes 8,8 mld. Kč a koncem září figuroval na 5. místě v žebříčku investičních společností. Díky tomuto pořadí se jako pátý hráč na trhu stal nejvýznamnější nebankovní investiční společností. Fondy ČP INVEST řídí největší správce aktiv v ČR - Generali PPF Asset Management.

"K našim dobrým prodejům přispěly dosažené výnosy fondů ČP INVEST, dlouhodobě nastavená obchodní politika zaměřená na produkty pravidelného investování a takéširoká, rozvětvená distribuční síť," uvádí obchodní ředitel Martin Pšaidl. "Za rok 2009 jsme klientům zhodnotili prostředky v průměru o 28,8 %. V letošním roce očekáváme, že by měl být vývoj na kapitálových trzích výrazně klidnější, než tomu bylo loni. Na základě informací od našich portfolio manažerů předpokládáme, že by akciové fondy mohly klientům přinést výnos na úrovni dlouhodobé průměrné výnosnosti akciových indexů, tedy přibližně kolem 10 %. U našeho Fondu korporátních dluhopisů pak předpokládáme čistý roční výnos přibližně 5 %," dodává Martin Pšaidl a současně zdůrazňuje, že jde pouze o odhad, jehož přesnost ukáží teprve následující měsíce