ČP INVEST uvádí na trh nový fond s chráněnou hodnotou Garant 90

Praha (11. června 2007) – ČP INVEST investiční společnost, a. s. přichází na trh s novým click fondem Garant 90, který pracuje na principu chráněné úrovně. Fond svojí aktivní investiční strategií průběžně uzamyká 90 % nejvyšší dosahované hodnoty podílového listu na denní bázi a omezuje tak riziko možné ztráty. Představuje příležitost pro klienty, kteří preferují omezení rizika s možností podílu na vývoji akciových trhů a počítají s investičním horizontem 3 roky a déle. Je formou chráněné, a přesto dynamické a likvidní investice.

„Fond je určen opatrnějším investorům, kteří hledají investiční nástroj se zajištěnou hodnotou, který jim přinese vyšší výnos než klasické bankovní produkty a zároveň nijak neomezuje likviditu jejich investice. Na rozdíl od běžných zajištěných fondů má klient ke svým penězům přístup kdykoliv. Nákup není omezen žádným upisovacím obdobím a do Garantu 90 je možno investovat nejen jednorázově, ale i formou programu pravidelných investic,“ vysvětluje generální ředitel ČP INVEST Robert Hlava.

„Na konci každého dne fond kontroluje svoji hodnotu, v případě dosažení nového historického maxima ji „zaklikne“. Díky chráněné úrovni má klient zajištěno, že hodnota jeho investice již nikdy nepoklesne pod 90 % tohoto maxima – i v případě následného poklesu fondu zůstane chráněná hodnota investice zachována,“ dodává Robert Hlava.