ČP INVEST roste navzdory celkovému poklesu trhu

Praha (20. května 2009) - Dle oficiálních výsledků Asociace pro kapitálový trh ČR (AKAT) zaznamenal trh podílových fondů za první čtvrtletí letošního roku pokles objemu spravovaného majetku o 12,6 %. ČP INVEST investiční společnost, a.s. - součást Generali PPF Holdingu - však navzdory celkovému trendu vzrostla téměř o 3 % potvrdila tak svou přední pozici na trhu podílových fondů v České republice. Dle statistiky AKAT je skupina Generali PPF (Asset Management a ČP INVEST) s 168 miliardami Kč pod správou nejvýznamnějším správcem aktivit v ČR a překonává i významné bankovní hráče, jako jsou ČSOB (149 miliard Kč) a Česká spořitelna (124 miliard Kč).

"Fondy ČP INVEST si od začátku roku vedou výborně, a to nejen z pohledu zájmu investorů. Dosavadní zhodnocení v letošním roce je extrémně zajímavé. Devět z deseti našich fondů dosahuje od začátku roku kladného zhodnocení a polovina z nich vydělala klientům jen do půlky letošního května více než 10%," uvádí Martin Viktora ze společnosti ČP INVEST.

"Věříme, že k dalšímu růstu nám pomohou nové produkty, které připravujeme. Aktuální novinkou je 6. Zajištěný fond, který je konstruován tak, aby vydělával právě v podmínkách současné ekonomické situace. Prodej tohoto fondu začíná právě dnes a po celé upisovací období je nabízen s nulovým vstupním poplatkem," dodává Martin Viktora.

6. Zajištěný fond ČP INVEST může - v závisloti na vývoji akciových trhů - ročně vydělat pět nebo alespoň jedno procento a tzv. snowball konstrukce fondu navíc umožňuje zpětné započtení vyššího výnosu i za předcházející období, kdy nebyla splněna podmínka pro připsání výnosu ve výši 5 %. Podílníci fondu mají zajištěn minimální výnos 4 % za 4 roky, maximální výnos fondu je 20 %. Zárověň je pokryto i měnové riziko, takže investoři nejsou vystaveni turbulencím kurzů měn.