ČP INVEST - jako první v ČR - získal nejvyšší stupeň zabezpečení webových stránek EV SSL

Praha (3. dubna 2007) – ČP INVEST investiční společnost, a.s. využívá nových možností zabezpečení svého informačního systému, prostřednictvím kterého klienti ovládají své majetkové účty přes internet. Jako první v ČR získává nejvyšší stupeň verifikace EV (Extended Validation) SSL od největší světové certifikační autority VeriSign. Klienti tuto změnu rozpoznají podle zeleně podbarvené adresy s hlášením, že stránka je identifikována.

„Od 1. dubna zabezpečujeme své webové stránky nejvyšším stupněm verifikace od největšího světového poskytovatele této služby, společnosti VeriSign. Našim klientům tak můžeme nabídnout ještě bezpečnější přístup k internetovému ovládání jejich investičního portfolia. V této oblasti nám navíc přísluší české prvenství,“ uvádí generální ředitel ČP INVEST Robert Hlava.

„Společnost ČP INVEST dříve využívala, kromě současné adresy www.cpinvest.cz, rovněž doménu cp-invest.cz, která je i nadále aktivní. S vyšším zabezpečením se však výchozí doménou stává cpinvest.cz. Pokud si tedy klienti ručně vytvořili odkaz na naše webové stránky a použili v něm adresu www.cp-invest.cz, zvýšený stupeň verifikace v tomto případě nebude aktivní – neprojeví se zelené podbarvení adresy. Bude potřeba si odkaz změnit,“ upozorňuje ředitel odboru služeb klientům Michal Maďar.