Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

FOND KORPORÁTNÍCH DLUHOPISŮ ČP INVEST SE STAL INVESTICÍ ROKU 2012

Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST ovládl třetí ročník soutěže Fincentrum Investice roku.

Za rok 2012 zvítězil v kategorii Progresivní dluhopisový fond a stal se také vítězem absolutním.

Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST zhodnotil za rok 2012 prostředky podílníků o 12,76 % a nejpříznivějším poměrem výnosu a rizika překonal dokonce i mnohé akciové fondy. Díky tomu se v soutěži Fincentrum Investice roku 2012 stal také absolutním vítězem. Stejného výsledku, tedy vítězství v kategorii Progresivní dluhopisový fond i absolutního vítězství, dosáhl ČP INVEST s eurově denominovaným fondem také na Slovensku.

Pro Fond korporátních dluhopisů ČP INVEST je to za rok 2012 již druhé ocenění. V červnu loňského roku získal i zlatou příčku v soutěži Zlatá koruna.

Fond obhospodařuje majetek převyšující 2,5 miliardy korun, které v něm má zainvestováno přes 30 000 klientů. Fond pečlivě rozkládá investice napříč regiony, sektory a emitenty. Portfolio obsahuje přibližně 50 jednotlivých titulů a tento přístup výrazně omezuje vliv kreditního rizika, které je s investicí do korporátních dluhopisů spojeno. Dluhopisy vydávané silnými nadnárodními společnostmi vykazují vyšší stabilitu a standardně dokáží snadno pokrýt i krátkodobé výkyvy trhů. Fond je navíc měnově zajištěn do české koruny a bývá tak často využíván jako diverzifikační a stabilizační prvek investičních portfolií.