Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Horolezec Radek Jaroš hlavním hostem Dobrého rána

Radek Jaroš

Zajímavé a vtipné povídání nejen o horách a současném tréninku. Radek Jaroš o tom, jaké kousky vyváděl s dcerou na skalách, jak jednoduché je během expedice zhubnout i jedenáct kilo, co on a prokrastinace a mnoho dalšího, včetně peprných otázek na chatu.

Podívejte se na: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/313292320020053/

Nelehké rozhodování

Radek Jaroš s ohledem na problémy, které mu zdravý prst činí při současném tréninku i standardním pohybu, aktuálně zvažuje podstoupení další operace, při které by byl tento problémový prst odstraněn. Bolest, kterou mu prst při chůzi působí, je totiž značně omezující.

Možná jste v souvislosti s touto informací na internetu zaznamenali několik článků na dané téma. Zmíněno bylo i v televizi.

Radek Jaroš - TV

Celý článek vč. videa k dispozici ZDE.

Objevily se i bombastické hororové titulky jako např. tento:

Radek Jaroš - net

Článek k dispozici ZDE.

Mediální výstupy vzešly z rozhovorů na tiskové konferenci se členy Alpy Extrem Teamu – s trojicí českých lezců, Adamem Ondrou, Lucií Hrozovou a Radkem Jarošem, kteří patří mezi domácí i světovou špičku. Novináře bohužel nic jiného příliš nezajímalo.

Co k tomu říká sám Radek Jaroš?

„Svoje zranění jsem přijal prostě jako fakt. Beru to tak, jak to je, a rozhodnutí dobrovolně podstoupit další operaci, protože i při normální běžné chůzi musím zápasit se slušnou bolestí, mi přijde logické, když operací se tohodle problému zbavím. Teď jen řeším kdy. Protože po roce, kdy jsem se nemohl moc hýbat, natož sportovat, se mi teď bude těžce vzdávat znovu získané volnosti a možnosti tréninku. Zrovna zítra odjíždím na kola do Francie. A operace mě zase na měsíc vyřadí z provozu. O termínu se teda ještě rozhoduju. Ale mrzí mě, že z celé akce s Extrem Teamem vzešlo hlavně tohle, teda články o mně a plánované operaci. I když publicitu samozřejmě vítám, to si nic nemalujme, tak bych byl mnohem radši, kdyby se psalo i o úspěších mých kolegů. Protože Lucka Hrozová je světová špička v ledovcovém lezení a Adam Ondra zase v boulderu, a to jim je jenom kolem dvaceti. Tu pozornost by si určitě zasloužili. Ale takhle to bohužel asi funguje. Už jsem si říkal, že snad už ani nikam nepolezu a nechám se po kousíčkách okrajovat, že je to mediálně vděčnější :-) Českou republiku chcu ale proslavit trochu jinak, i když se to zřejmě moc nenosí.“

Ale našly se i výjimky, takže např. v tomto článku se dočtete, že Lucka Hrozová, které se specializuje na ledovcové lezení, jako první žena na světě dokázala ve švýcarském Eptingeu přelézt nejextrémnější cestu vedoucí převislou skálou k ledopádu. A že dvacetiletý Adam Ondra zdolal dvě skalnaté stěny s nejvyšší možnou obtížností 9B plus a posunul tak hranici extrémních výkonů ve sportovním lezení.

RJ_3

Jak se stát klientem

Zeptejte se

Máte dotaz, připomínku, potřebujete poradit?
Ptejte se. Jsme tu pro vás.