Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

ČP INVEST v roce 2012

Investiční rok 2012 byl velmi úspěšný pro ty, kdo pravidelně a dlouhodobě investují a jejich portfolio je strategicky vyvážené. V roce 2011 byl výnos vyváženého portfolia schopen pokrýt pouze inflaci, ale setrvání a dodržení dlouhodobé strategie přineslo investorům v roce 2012 očekávané ovoce.

Kapitálové trhy byly i v roce 2012 v zajetí evropské dluhové krize. Ovšem v druhé polovině roku se situace na trzích díky zásahu evropské centrální banky uklidnila a globální akciové trhy tak zaznamenaly nejvyšší růst za poslední tři roky. To se také projevilo na fondech ČP INVEST - například Fond globálních značek posílil téměř o 14 %.

Ještě lépe se vedlo Východoevropskému akciovému fondu, který je zaměřen na akcie z našeho regionu. Střední a východní Evropa není tolik zadlužena a také hospodářský růst je vyšší než ve vyspělých západních ekonomikách. Proto také tento fond posílil v roce 2012 mírně přes 20 %. Konzervativnější produkty si vedly také velice dobře - Fond korporátních dluhopisů překonal dlouhodobý průměrný výnos a připsal si téměř 13 %. Za rok 2012 jsme klientům zhodnotili prostředky v průměru o 9,27 %.

 

ČP INVEST v číslech

  • Během loňského roku nám klienti svěřili 4,5 mld. Kč nových investic.
  • Formou pravidelného investování s námi začalo investovat téměř 5000 klientů.
  • Přijali jsme více než 11 800 nových smluv a k poslednímu prosincovému dni jsme ve fondech ČP INVEST a Generali PPF Invest evidovali majetek přesahující 23 mld. Kč.
Jak se stát klientem

Zeptejte se

Máte dotaz, připomínku, potřebujete poradit?
Ptejte se. Jsme tu pro vás.