Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Oceňujeme vaše celoroční nasazení - 600 stříbrných mincí v obchodní motivaci 2013

V rámci obchodní motivace pro rok 2013 je každé čtvrtletí pro tři nejlepší z jednotlivých regionů přichystáno ocenění – unikátní stříbrná mince z limitované série. V každém čtvrtletí tak odměníme na každém obchodním regionu České pojišťovny tři obchodníky, kteří dosáhli nejvyšších čistých prodejů.

Pro zařazení do obchodní motivace musí být splněny tyto podmínky:

  • minimální objem prodejů 100 000 Kč,
  • obchodník musí byt „aktivní", tj. uzavřel za poslední tři měsíce alespoň jednu smlouvu, na kterou byly připsány finanční prostředky.

Ti nejlepší mohou získat 4 stříbrné mince a celkem je ve hře 600 stříbrných.

Jaké mince můžete získat?

"Philharmoniker"

Země původu: Rakousko
Hmotnost: 1 unce
Ryzost: 99,9 %

Stříbrné investiční mince Philharmoniker jsou v Rakousku zákonnými platidly vydávanými rakouskou státní mincovnou, jejich ryzost, obsah drahého kovu a hmotnost garantuje rakouská vláda. Tak jako u všech investičních mincí, jejich nominální hodnota je spíše symbolická, skutečná tržní hodota je dána obsahem ryzího stříbra a mnohonásobně převyšuje nominální hodnotu, proto užití investičních mincí v běžném platebním styku je spíše teoretické.

Mince Philharmoniker jsou jedinými investičními mincemi, které mají nominální hodnotu vyjádřenou v eurech. Jsou tedy zákonnými platidly ve všech zemích, ve kterých platí euro jako měna. Investiční mince Philharmoniker jsou velice oblíbené v Evropě, v USA, ale i např. v Japonsku, kde jsou považovány za evropskou investiční minci.

Název Philharmoniker je odvozen od názvu celosvětově slavného vídeňského orchestru.

Na licní straně jsou vyobrazeny slavné varhany (známé především z novoročních koncertů) ve Zlatém sále Vídeňské filharmonie. Rub mince zdobí vyobrazené zvolené nástroje světoznámého vídenského orchestru a nápis „WIENER PHILHARMONIKER". Autorem obou motivů jeThomas Pesendorfer.

"Maple Leaf"

Země původu: Kanada
Hmotnost: 1 unce
Ryzost: 99,9 %

Kanadská mincovna the Royal Canadian Mint razí tyto jedno uncové stříbrné investiční mince od roku 1988. Při nominální hodnotě 5 kanadských dolarů je jedinou stříbrnou investiční mincí s ryzostí 999.9. 

Kanadská mincovna razí investiční mince ze zlata, stříbra, platiny a palladia. Tyto jsou známé pod názvem "Maple Leaf", neboť je na nich vyobrazen javorový list. Tvůrcem mince je Walter Ott. Druhou stranu zdobí portrét královny Elizabeth II.

Od svého vzniku patří tyto mince mezi nejznámější a nejrozšířenější investiční stříbrné mince na světě.

"Antelope"

Země původu: Kanada
Hmotnost: 1 unce
Ryzost: 99,9 %

Jde o stříbrné mince ze série divoké kanadské přírody. Mince s motivem volně žijících kanadských zvířat jsou ražené v královské kanadské mincovně, která je kvalitou, čistotou a designem svých mincí proslavená po celém světě.

Na rubové straně mince se nachází antilopa podle návrhu Williama Woodruffa. Lícovou stranu mince pak zdobí portrét britské královny Alžbety II od umelkyně Susanny Blunt.

Doposud byly v rámci série „divoká kanadská přírodaroda“ vydány tyto mince:

  • 2011: vlk a medvěd grizly
  • 2012: puma a los
  • 2013: antilopa

V roce 2013 bude následovat poslední mince, která ukončí tuto sérii.

 



Jak se stát klientem

Zeptejte se

Máte dotaz, připomínku, potřebujete poradit?
Ptejte se. Jsme tu pro vás.